Klíma kisokos

Éjszakai (sleep) üzemmód:

A ventilátor sebesség vezérlése autó módra áll át. A beállított hőmérséklet 1 óra múlva emelkedik 1 °C-kal hűtéskor, ill. 1 °C-kal csökken fűtéskor.2 óra múlva az eredetileg beállított értékhez képest 2 °C-kal emelkedik, ill. csökken üzemmódtól függően, majd a továbbiakban ezt a hőmérsékletet tartja a klímaberendezés.A ventillátor alacsony fokozatra kapcsol. Nem kell többé aggódnia, hogy megfázik a gyerek éjjel a klímaberendezés miatt! Az éjszakai üzemmód általában 5 óra múlva automatikusan kikapcsol, így még energiát is megtakarít.

 

Szárító (dry), párátlanító üzemmód:

A berendezés automatikusan időközönként ki-be kapcsolva csökkenti a levegő páratartalmát úgy, hogy közben a helyiség hőmérséklete jelentősen nem változik.A legtöbb ember a 40% és a 60% közötti páratartalmat érzi kellemesnek. Ha sokáig nedves az időjárás, a levegő páratartalma kellemetlenül megnövekszik, akár 80% fölé.Ebben az esetben a párátlanítás funkcióval a páratartalom 60 % alá csökkenthető a hőmérséklet csökkentése nélkül.

 

Economy (gazdaságos) üzemmód:

A hűtőközeg, amit a szobai légkondicionálókban használunk nem mérgező és nem éghető. Nagyobb koncentráció belégzése esetén kardiológiai problémák léphetnek fel az emberi szervezetben. De ekkora koncentrációjú hűtőközeg jelenléte, amely ilyen károsodást okozhat az ilyen szobai rendszereknél lehetetlen, hogy kialakuljon. Mivel a gázok használatát Magyarországon jogosítványokhoz kötik a jogszabályok, ezért még autóklímák gázzal történő feltöltését sem szabd otthon végezni, ezeket is csak zöldkártyával rendelkező hűtőgép és klímaszerelő végezheti.
A gazdaságos üzemmód akár 25%-os megtakarítást is eredményezhet a normál üzemmódhoz képest.Ezt akkor célszerű használni, amikor a szoba már a kívánt hőmérsékletre lett fűtve/hűtve, vagy a szobában tartózkodó kisgyerek vagy idős ember érdekében tartózkodnunk kell a hirtelen hőmérséklet változtatástól.

 

Automatikus lamella vezérlés:

A kifújt levegő irányát szabályozó lamellákat több különböző fokozatra lehet állítani. Azok kívánság szerint szabályos időközönként fel-le mozognak, illetve automata üzemmód kiválasztásával mozgásuk automatikus.

 

Öntisztító, szagtalanító funkció:

A beltéri egység ventilátora a készülék lekapcsolása után még 1-2 percig működik, hogy segítse a belső részek kiszáradását. Megakadályozva ezzel a belső hőcserélő felület penészedését, gombásodását és baktériumok megtelepedését a készülékben.

 

Ionfrissítő, aniongenerátor:

A beltéri egység iongenerátorral van, ellátva mely feltölti a kiáramló levegőt negatív ionokkal (anionokkal). A természetben nagyon sok anion keletkezik, például vízesések mellett vagy erdőkben. A természetes levegő frissítő hatásának egyik oka éppen a természetes anion termelődés. Az anionok csökkentik a levegő por és füst tartalmát, elűzik az atkákat, továbbá elpusztítják a penészgombákat és semlegesítik a kellemetlen szagokat. Hozzátapadnak a levegőben lévő porszemcsékhez, baktériumokhoz és mérgező anyagokhoz, lekényszerítik őket a padlóra, ahonnan takarításkor könnyen eltávolíthatók. A negatív ionok nyugtatják az idegrendszert, jótékony hatással vannak a vérkeringésre, erősítik az immunrendszert,segítik az anyagcsere-folyamatokat és hatékony segítséget adnak a légzőszervi megbetegedések megelőzésében (pl. asztma, tüdőgyulladás).

 

Aktívszenes elektrosztatikus szűrő:

A szűrő megköti a szagokat és veszélyes gázokat pl. ammóniát (NH3), formaldehidet, stb. Kiszűri a mikroszkopikus méretű porrészecskéket, füstöt, állati szőröket, polleneket egészen 0,01 ľm-ig. 6 hónaponként meg kell újítani.)

 

Foto katalitikus szűrő:

A foto katalitikus szűrő egy speciális antibakteriális hatású szagtalanító szűrő, amely kiszűri a levegőből a szagokat, dohányfüstöt, nagy hatékonysággal távolítja el a baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat,valamint gátolja azok elszaporodását, terjedését A szűrő közvetlen napfényre helyezve, a napsugárzás hatására regenerálódik, és visszanyeri szagtalanító hatását, így a szűrő rendszeres cseréje nem szükséges (élettartama 3-5 év).

 

Plazmaszűrő:

A plazma légszűrő egy aktív elektrosztatikus szűrő, mely először polarizálja a szennyeződést, majd elektronikusan leválasztja. Így a plazmaszűrő nagy hatékonysággal távolítja el a levegőből nemcsaka parányi, mikroszkopikus porrészecskéket, hanem a cigarettafüstöt, szagokat, házi atkákat, baktériumokat és polleneket is. A szűrő vízben való lemosással egyszerűen és tökéletesen tisztítható, nincs szükség a szűrő állandó cseréjére.

 

Turbófunkció:

A turbó hűtő és fűtő rendszer a beállított hőmérséklettől függetlenül 20 percen át csúcsteljesítményen működik.Ha hazaérkezése után a berendezést Turbó üzemmódra állít, pillanatok alatt lehűtheti (vagy éppen felmelegítheti) lakása levegőjét. 20 perc üzemelés után a Turbó üzemmód automatikusan visszaáll a korábban beállított üzemmódra.

 

Környezetbarát:

A jelenleg is számos klímaberendezésben alkalmazott CFC (R22) hűtőközeg ózonréteg-lebontó anyagokat tartalmaz. A nemzetközi egyezmények szerint néhány éven belül tilos lesz CFC-ket használni új termékekben. A legtöbb klímaberendezés már az új, CFC-mentes R407C és R410A hűtőközeggel van ellátva az ózonréteg védelme érdekében.Az R410A és az R407C jellemzői Nem tartalmaznak káros klórszármazékokat, ezért nem veszélyeztetik a környezetünket. Nem mérgezőek és nem gyúlékonyak, tehát biztonságosan kezelhetők. Forráspontjuk körülbelül megegyezik a hagyományos freonéval (R22), ezért könnyen kezelhetők. Majdnem ugyanakkora energetikai hatásfok érhető el velük, ezért nem kell megnövelni a klímaberendezés méretét.

 

Meleg indítás (fűtő üzemmódban):

Fűtési üzemmódban a beltéri ventilátor csak a hőcserélő felmelegedése után indul el, elkerülve ezzel a hideg léghuzat kialakulását. Kétirányú automatikus légbefúvás. Télen a meleg levegőt automatikusan lefelé irányítja, nyáron a hideg levegőt a mennyezet felé tereli.

 

Időzítő funkció:

A készülék ki-, ill. bekapcsolási ideje programozható.

 

Automata üzemmód :

A berendezés (hűtő-fűtő típusnál) automatikusan választja meg a működési üzemmódot (hűtés, fűtés) az induláskori hőmérsékletnek megfelelően, és automatikusan állítja be a ventilátor sebességet. Induláskor – amikor nagy a különbség a kívánt és a szobahőmérséklet között – maximális fokozaton indul a ventilátor, majd közelítve a kívánt hőfokhoz a ventilátor sebessége fokozatosan csökken.

 

Automatikus újraindulás:

Áramkimaradás után az oldalfali készülékek automatikusan újraindulnak a korábbi beállításoknak megfelelően. Van olyan készülék ahol az újrakapcsolás ki is iktatható (programozható).

 

3D légszállítás

A szoba egyenletes hőmérsékletének biztosításához a berendezés légszállítási rendszere a függőleges és vízszintes auto-swing lamellákat kombinálja, amelyek a levegőt egyenletesen osztják el a nagyobb helyiségekben is.

 

2 zónás intelligens szem

A kétzónás intelligens szem a komfortszintet 2 módon szabályozza. Ha a szoba 20 percig üres, módosítja a beállított hőmérsékletet és energiát takarít meg. Amint valaki belép a szobába, az egység azonnal visszatér az eredeti beállításra. Az intelligens szem a légáramlást a szobában tartózkodó személyektől eltérő irányba tereli, így elkerülhetők a hűvös légáramlatok.

 

Komfort üzemmód

A huzatmentes működés növeli a komfortszintet. A hűtés során a lamellák vízszintes helyzetbe állnak, ezzel megakadályozva, hogy a helyiségben tartózkodókat közvetlen hideg légáram érje. Fűtés esetén a lamellák függőlegesen lefelé fordulnak, így a meleg levegő a helyiség alsó részébe áramlik.

 

Tiszta levegő

A speciális  titánium-apatit fotokatalitikus szűrő a mikroszkópikus méretű részecskéket is kiszűri, felszívja a szerves szennyezőanyagokat, mint baktériumok és vírusok, illetve lebontja a szagokat. Az új ezüst allergéneltávolító és légtisztító szűrő pedig kiszűri a pollent és poratkákat.

 

Egyszerű vezérlés / Készülékdiagnosztika okoseszközzel

Az egyszerűen használható infrás távirányító a szoba hőmérsékletének teljes szabályzását biztosítja bárhonnan. A plug-and-play standard WLAN eszköz lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását és ütemezését bárhonnan egy iOS vagy Android rendszerű eszközzel. Ezáltal az egységet távolról is szabályozhatja, ami optimális komfortot és energia megtakarítást eredményez.

 

Azonnali hűtés/fűtés

A Midea inverteres légkondicionálók olyan nagyfrekvenciás indítási technológiával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a helyiség rendkívűl rövid idő alatti lehűtését vagy felfűtését.

 

Fokozatmentes fordulatszám szabályozási rendszer

A kompresszor fokozatmentes frekvencia beállítása lehetővé teszi a stabil és állandó szobahőmérséklet fenntartását, ezzel javítja a komfortérzetet és az energiatakarékossági mutatókat.

 

iECO energiatakarékossági rendszer

iECO technológia egy tökéletesen szinergizált rendkívűl hatékony frekvencia átalakító rendszer, amely segítségével átadhatja magát a kellemes hűs érzésnek miközben jelentősen csökkenti energiafogyasztását akár 8 órán keresztül.

 

Hűtés magas / fűtés alacsony külső hőmérsékleten

A Midea légkondicionáló műszaki fejlettségének köszönhetően extrém alacsony / magas külső hőmérsékleten is kiváló komfortérzetet és energiahatékonyságot biztosít használójának. Akár – 25 Celsius fokos hőmérsékleten is képesek otthonát a kívánt hőfokra fűteni. Minél magasabb a külső hőmérséklet annál magasabb a kompresszor frekvenciája és a ventilátor sebessége. Extrém alacsony külső hőmérsékletnél a kültéri egységben található kompresszor megfelelő működését a beépített karterfűtés biztosítja.

 

R32 hűtőközeg

A környezetszennyezés csökkentése érdekében az R32 hűtőközeg bevezetése nemzetközileg elfogadott, mivel környezetbarátabb, mint a más hűtőközegek, így zöld hűtőközegnek minősül.

 

Automatikus tisztítás

A funkció megakadályozza a baktériumok és a penész megtelepedését a légkondicionáló hőcserélő egységén, ezzel sokkal kellemesebb és biztonságosabb környezetet teremtve otthonában.

 

Kettős védelmet nyújtó szűrő

A kettős védelmet nyújtó szűrő célja, hogy lekösse a 10 mikrométernél nagyobb nagyságú porrészecskéket, ezáltal hatékony védelmet nyújtva felhasználójának.

 

Ezüst ion komponens

Az ezüst ion természetes tulajdonságánál fogva vírus-, spóra- és baktériumölő hatással rendelkezik. Az új Ezüst-aktívszén szűrő segítségével hatásosan védekezhet a levegőben található allergénekkel, (pl. pollenekkel, állatszőrrel) szemben is.

 

Aktív szén komponens

Az aktív szén milliónyi mikroszkopikus méretű pórusának köszönhetően különösen alkalmas a levegőben található füstszagok és háztartási oldószerek kipárolgásainak kiszűrésére és megkötésére.

 

Az új Ezüst-aktívszén szűrő jellemzői

Természetes: A természetben is megtalálható összetevőinek köszönhetően nem bocsát ki magából oldószereket, antibakteriális hatását az összetevők természetes tulajdonsága biztosítja.

Antimikrobiális: Az ezüst ion és aktívszén felület gátolja a baktériumok szabad mozgását és szaporodását.

Megköti a kellemetlen szagokat: Hatékonyan megköti a füstszagot és egyéb kellemetlen szagokat. Gátolja a baktériumokból elszabaduló gázok levegőbe jutását.

Vírusölő: Inaktivizálja a levegőben található vírusokat és a berendezésben folyamatos higiénikus belső felületeket biztosít.

 

DC Inverter technológia

Gyors indítás: A változó fordulatszámú inverteres kompresszor lehetővé teszi, hogy a légkondicionált helyiségben a kívánt hőmérsékletet a berendezés a lehető legrövidebb idő alatt elérje. A kívánt helyiséghőmérséklet elérésekor a kompresszor visszaszabályozza a fordulatszámát így energiát takarít meg anélkül, hogy ez a komfortra hatással lenne. (Ez akár 30%-os energia megtakarítást is jelenthet, hagyományos légkondicionáló berendezésekhez viszonyítva.)

Nagyobb teljesítmény: DC inverteres kompresszorok magasabb teljesítmény leadására képesek, mint hagyományos, AC motorral rendelkező társaik. Ez a többletteljesítmény akár +10% is lehet.

 

ECO mód (Eco)

A magas hatásfok érdekében optimalizálja a villamos energia-fogyasztást, változatlan komfort mellett. (Elérhető mozgásérzékelővel, és emberi jelenlét érzékelővel, távollét érzékelővel vagy érzékelő nélkül).

 

TURBO mód (Powerful)

A berendezés az első 20 percben kizárólag a kívánt hőmérséklet lehető leghamarabb történő elérésére (fűtés vagy hűtés) koncentrál és maximális teljesítményen üzemel. 20 perc elteltével a berendezés automatikusan visszakapcsol normál üzemmódba.

 

CSENDES mód (Silent)

A funkció bekapcsolásával gondoskodhat róla, hogy télen, amennyiben hosszabb ideig nem tartózkodik otthonában, a helyiségek és a határoló falak ne hűljenek le túlságosan (+10 Celsius fok alá).

 

SZABADSÁG mód (Leave Homet)

A funkció bekapcsolásával gondoskodhat róla, hogy télen, amennyiben hosszabb ideig nem tartózkodik otthonában, a helyiségek és a határoló falak ne hűljenek le túlságosan (+10 Celcius fok alá). A távollét időtartamát 1 és 99 nap között állíthatja be, bizonyos berendezések esetén a minimum hőmérséklet értéke szintén megadható (10 Celsius és 16 Celsius fok között). A beállított időszak elteltével a berendezés automatikusan visszakapcsol normál üzemmódba.

 

Időzítő (Timer)

Segítségével előre meghatározott időpontban automatikusan ki-/bekapcsol a készülék. A funkció az összes készülékhez elérhető,modelltől függően heti, napi vagy 12 órás időtartamban.

 

Függőleges legyezés (Swing)

A befúvás függőleges iránya távirányító segítségével állítható a motoros lamellázatnak köszönhetően.

 

Vízszintes legyezés (Swing)

A befúvás függőleges iránya távirányító segítségével állítható a motoros lamellázatnak köszönhetően (bizonyos modellek esetén).

 

Fokozott légáram

A befújt légáram vetőtávolsága fokozható annak érdekében, hogy a helyiség legtávolabbi pontjaihoz is eljusson a kezelt levegő.

 

Feszültségmentes kontaktus

A feszültségmentes kontaktus egy bemeneti eszköz, melynek segítségével külső jel alapján (ablaknyitás érzékelő, szállodai szobakártya) engedélyezhetjük/tilthatjuk a légkondicionáló berendezés működését. Előbbi esetben, a berendezés automatikusan leáll ablaknyitás esetén, így nem fogyaszt feleslegesen energiát, szobakártyával történő illesztés esetén pedig a kontaktus csak akkor engedélyezi a légkondicionáló berendezés működését, ha szobakártya a helyiségben található fogadóegységbe van helyezve. A feszültségmentes kontaktus eszköz elérhető minden HITACHI légkondicionáló berendezéshez.

 

Üzemmód korlátozás

A funkció segítségével korlátozhatja az elérhető üzemmódok számát a következő kombinációkban: (Hütés + Ventilátor, Fűtés + Ventilátor,Páramentesítés + Ventilátor).

 

Infra kódolás

Amennyiben két beltéri egység egy helyiségben, egymáshoz közel van telepítve, az Infra kódolás segítségével differenciálhatjuk az egyes beltéri készülékek infra – kommunikációs frekvenciáját, ezáltal elkerülhető a két beltéri egység közelségéből adódó esetleges téves vezérlés.

 

Hőcserélő szárítás (Clean)

Hűtés, szárítás üzemmód esetén, mivel a berendezés elpárologtatója hidegebb a környezete hőmérsékleténél, felületén kicsapódik a levegő páratartalma. A hőcserélő szárítás funkció segítségével az elpárologtató felülete egyetlen gombnyomással megszárítható, ezzel  megelőzve a nedves felületeket kedvelő baktériumok megtapadását és ebből adódóan az esetleges kellemetlen szakok kialakulását.

 

Inox belső

A berendezés légoldali belső felületeinek nagy része rozsdamentes acélból készült a lehető legnagyobb tisztaság biztosítása és a levegőben található kórokozók megtapadásának elkerülése érdekében. A rozsdamentes acél felületeknek köszönhetően a berendezés hosszú éveken át megőrzi tisztaságát.

 

Automatikus szűrőtisztítás

Csak nyomja meg a távirányítón a megfelelő gombot és egy beépített motoros kefe elvégzi a rozsdamentes acél légszűrő tisztítását. A művelet során a szűrő felületéről összegyűlt szennyeződések egy tároló kazettában gyűlnek össze ahonnan bármikor könnyedén üríthetőek.

 

Automatikus újraindítás

A berendezés áramszünet követően automatikusan újraindul a legutóbbi üzemmódban.

 

Automata üzemmód

A berendezés a helyiség hőmérsékletét érzékelve automatikusan a megfelelő üzemmódban indul, illetve a belső hőmérséklet változásával akár automatikusan üzemmódot is vált (utóbbi kizárólag monosplit készüléknél).